Ourologos-Athina | Υπερηχογραφημα νεφρων κυστεως
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για ορισμένες συχνές ουρολογικές παθήσεις, για την αντιμετώπισή τους, να έχετε μια πρώτη γνωριμία με τον ιατρό και το ιατρείο του, καθώς και να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί.
Ουρολόγος, Ουρολόγοι, Ουρολόγος Αθήνα, Ουρολογος Αθηνα, Ουρολόγοι Δροσιά, Ουρολόγος Δροσιά, Ουρολόγος Άνοιξη, Ουρολόγος Κηφισιά, Ουρολόγος Νέα Ερυθραία, Ακράτεια, Ουρολοίμωξη, Λιθίαση, Κονδυλώματα, Πέτρα - νεφρά, Στυτική δυσλειτουργία, Πρόωρη εκσπερμάτιση, Στενώματα ουρήθρας, Υπογονιμότητα, Νόσος Peyronie, Νεφρολιθίαση, Αιματουρία, Προστάτης, χειρουργός ανδρολόγος ουρολόγος
439
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-439,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Υπερηχογραφημα νεφρων κυστεως

Καλέστε άμεσα

στο 211.01.99.548 για

ραντεβού με τον ιατρό

Υπερηχογράφημα νεφρών κύστεως

Είναι μία μη επεμβατική εξέταση που χρησιμοποιείται, για να εκτιμήσει το μέγεθος, το σχήμα και τη θέση των νεφρών. Γίνεται με ένα μηχάνημα υπερήχων, στο οποίο έχει προσαρμοστεί μία ειδική κεφαλή που επιτρέπει την εξέταση των νεφρών.

Τα σημερινά μηχανήματα στην πλειοψηφία τους έχουν ενσωματωμένη και την τεχνολογία Doppler, η οποία εκτιμά τη ροή του αίματος στα νεφρά.

Η εξέταση γίνεται από ακτινολόγο ή ουρολόγο που έχει εκπαιδευτεί στην υπερηχογραφία του ουροποιητικού συστήματος.

 

Πότε χρειάζεται να γίνει υπερηχογράφημα νεφρών;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει να κάνετε την εξέταση:

  • Αν έχετε κάποιο σύμπτωμα από το ουροποιητικό, όπως αιματουρία ή κολικό των νεφρών. 
    Το υπερηχογράφημα μπορεί να διαγνώσει παθολογικές καταστάσεις των νεφρών, όπως λίθοι, αποστήματα, αποφράξεις, κύστεις, συλλογή υγρού γύρω από τα νεφρά και όγκοι.
  • Διαδερμική νεφροστομία.
    Σε κάποιες περιπτώσεις, εκτελείται, για να βοηθήσει στη λήψη βιοψιών από τα νεφρά ή στην τοποθέτηση ενός σωλήνα παροχέτευσης των ούρων διά μέσου του δέρματος.
  • Σε περίπτωση εμπύρετης ουρολοίμωξης.
    Για να αποκλειστεί κάποια απόφραξη του νεφρού.
  • Σε κάκωση της νεφρικής χώρας.
    Όπως τροχαία ατυχήματα, πτώσεις από ύψος, ώστε να αποκλειστεί κάποιο αιμάτωμα ή ρήξη του νεφρού.

 

Ποια είναι η προετοιμασία για την εξέταση;

Δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία· απλώς, πρέπει να γνωρίζετε ότι μερικοί παράγοντες ή συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν την εξέταση.

Κάποιες από αυτές είναι:

  • Σοβαρή παχυσαρκία.
  • Παρουσία μεγάλης ποσότητας αερίων στο έντερο.
  • Αν έχει προηγηθεί λήψη βαρίου για κάποια άλλη ακτινολογική εξέταση.

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ