Ourologos-Athina | Πονος στο νεφρο
Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε για ορισμένες συχνές ουρολογικές παθήσεις, για την αντιμετώπισή τους, να έχετε μια πρώτη γνωριμία με τον ιατρό και το ιατρείο του, καθώς και να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί.
Ουρολόγος, Ουρολόγοι, Ουρολόγος Αθήνα, Ουρολογος Αθηνα, Ουρολόγοι Δροσιά, Ουρολόγος Δροσιά, Ουρολόγος Άνοιξη, Ουρολόγος Κηφισιά, Ουρολόγος Νέα Ερυθραία, Ακράτεια, Ουρολοίμωξη, Λιθίαση, Κονδυλώματα, Πέτρα - νεφρά, Στυτική δυσλειτουργία, Πρόωρη εκσπερμάτιση, Στενώματα ουρήθρας, Υπογονιμότητα, Νόσος Peyronie, Νεφρολιθίαση, Αιματουρία, Προστάτης, χειρουργός ανδρολόγος ουρολόγος
395
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-395,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Πονος στο νεφρο

Καλέστε άμεσα

στο 211.01.99.548 για

ραντεβού με τον ιατρό

Πόνος στο νεφρό

Ο πόνος προέρχεται κυρίος από πέτρα στα νεφρά. Οι πέτρες στα νεφρά είναι στέρεες μάζες που σχηματίζονται στα νεφρά από άλατα των ούρων. Συνήθως αποβάλλονται από το ουροποιητικό σύστημα μέσω της ούρησης, και εάν η πέτρα είναι μικρή μπορεί να μην παρουσιαστούν συμπτώματα. Σε περίπτωση που η πέτρα γίνει αρκετά μεγάλη (συνήθως τουλάχιστον 3 mm) μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του ουρητήρα. Κάτι τέτοιο προκαλεί πόνο συνήθως στα πλευρά ή στο κάτω μέρος της πλάτης. Ο πόνος συχνά αντανακλά στη βουβωνική περιοχή και στους όρχεις. Αυτός ο πόνος ονομάζεται κολικός του νεφρού και συνήθως εμφανίζεται σε κύματα διάρκειας 20 έως 60 λεπτών. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν: ναυτία, εμετό, πυρετό, αίμα στα ούρα και επώδυνη διούρηση. Απόφραξη του ουρητήρα μπορεί να μειώσει τη νεφρική λειτουργία και να προκαλέσει υδρονέφρωση.

Τις περισσότερες φορές η δημιουργία πετρών στους νεφρούς οφείλεται σε συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Παράγοντες κινδύνου αποτελούν η παχυσαρκία, κάποια τρόφιμα, φάρμακα καθώς και η μειωμένη πρόσληψη υγρών. Η διάγνωση συνήθως βασίζεται στα συμπτώματα, σε τεστ ούρησης και κάποιες διαγνωστικές απεικονιστικές μεθόδους. Οι εξετάσεις αίματος μπορεί επίσης να χρησιμεύσουν. Οι πέτρες του ουροποιητικού μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με την τοποθεσία τους στο νεφρό (νεφρολιθίαση) στον ουρητήρα (ουρητηρολιθίαση) ή στην ουροδόχο κύστη (κυστολιθίαση). Η ταξινόμηση μπορεί ακόμη να γίνει με βάση τη χημική τους σύσταση (με ασβέστιο, εναμμώνιο φωσφορικού μαγνησίου, ουρικό οξύ, ή άλλες ενώσεις).

Σε άτομα που είχαν παρουσιάσει λίθο στο παρελθόν, προς αποφυγήν σχηματισμού νέων λίθων, συνιστάται λήψη αρκετών υγρών ώστε να παράγονται πάνω από δύο λίτρα ούρα ημερησίως. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορεί να χρειαστεί η λήψη θειαζιδικών διουρητικών, κιτρικού άλατος ή αλλοπουρινόλης. Προτείνεται η αποφυγή κατανάλωσης αναψυκτικών που περιέχουν φωσφορικό οξύ (όπως οι κόλες). Εάν μια πέτρα δεν παρουσιάζει συμπτώματα, δεν χρειάζεται θεραπεία. Εάν αντιθέτως παρουσιάζονται συμπτώματα, τότε το πρώτο μέτρο είναι συνήθως η χρήση αναλγητικών φαρμάκων όπως μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή οπιοειδή. Πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν κάποια επιπλέον διαδικασία όπως τον θρυμματισμό του λίθου σε μικρότερα θραύσματα με τη χρήση εξωσωματικής λιθοτριψίας ESWL. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να χρειάζονται κυστεοσοπικές διαδικασίες.

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ